Tur i oturen

När jag och min pappa en tidig morgon var på väg upp till hans klädbutik i Askersund så blåste det rejält. Det var höst och vi skulle tömma en av hans lokaler som han hade sagt upp. Det var inga lätta tider för en klädhandlare men pappa pinnade på. Däremot hade han blivit tvungen att säga upp denna lokal för att försöka spara in så gott det gick under året. Även fast han sålde ganska bra så var det ingenting emot vad som hade sålts förra året. Vi hade släpvagnen med oss och i den rejäla vinden så drogs den nästan oss av vägen. Men jag satt ändå lugnt och tänkte att det egentligen inte borde kunna hända något farligt.

När vi väl var framme så sa pappa att han skulle gå bak och kolla så allt såg rätt ut, vilket det gjorde. Vi tog oss till slut hem samma kväll, båda väldigt trötta efter många timmars slit i lokalen. Vi hade slängt över 5 ton både möbler och utrustning som stått i butiken och fyllt släpvagnen med alla saker som pappa vill behålla. När vi väl var hemma tänkte jag inte mer på detta mer än att jag såklart länge var lite skärrad över hela färden upp och ner i den blåsten. När pappa sen skulle serva släpvagnen fick han besked på att den släpvagnsaxel som skulle vara fungerande på kärran inte alls fungerade.

Släpvagnsaxel ur funktion

Så tur i oturen när han väl lämnat in kärran för service en vecka senare så visar det sig att den varit helt ur funktion hela vägen när vi åkt fram och tillbaka till Askersund. Vinden hade absolut gjort sitt men bilmekanikern skrattade lite nervöst och fick oss att inse att det kunde gått riktigt illa. Nu har vi däremot en fungerande släpvagnsaxel och kan vara mer trygga än någonsin.