En eldriven Citybike

Bor man i Borås så är det jobbigt att cykla. Det finns bra cykelvägar och det blir bättre och bättre med tiden, så där är det inga problem. Problemet är att Borås ligger i en håla… jag sa inte att Borås ÄR en håla, men det ligger verkligen i en grop. Bor du inte mitt i city så blir det backigt var du än ska.

Jag hade tänkt att börja cykla till jobbet. Kontoret ligger en liten bit från centrum, men det är ganska plant från stadskärnan och dit. Problemet är att jag bort i andra ändan av stan och ganska högt upp. Till jobbet går det bra, mestadels nerför eller plant. Men hem är verkligen en plåga. Från centrum och till mig är det 4 km uppförsbacke.

Nu har jag hittat lösningen

Jag har äntligen hittat en Citybike e-cykel, alltså en eldriven stadscykel. Med en kraftig motor så kan en citybike e-cykel ta mig till och från jobbet utan att jag blir helt genomsvettig. Samtidigt får jag ändå lite motion och det blir mer miljövänligt än att ta bilen.

Eftersom den är så pass stark kan jag också koppla på vår cykelkärra när det är min tur att lämna barnen på dagis. De älskar att åka i kärran, men det är sällan jag cyklar med dem eftersom det blir så himla tungt. Nu kanske vi också kan sticka iväg till sjön och bada även om inte bilen finns tillgänglig.

Citybike e-cykel

Att jag väljer just en citybike e-cykel beror på att den är lite mer lättcyklad än en vanlig traditionell ”normalcykel”. Samtidigt är den lite elegantare och mindre klumpig än till exempel en MTB. Med många växlar blir det enkelt att cykla och med motorn så får jag dessutom lite draghjälp i uppförsbackarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please enter the following code to submit your comment: gia